Uitverkocht
Geannuleerd
Leeftijd 2+
gratis

Betovering Festivalcentrum

Amare
Festivalcentrum

Festivalcentrum in Amare (Spuiplein 150) – zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 van 11.00 - 16.00 uur 

 

LET OP! BSO's en grote groepen gelieve eerste contact op te nemen met De Betovering, dat kan telefonisch 06-109 77 188 of via de mail balie@debetovering.nl

 

De hele week is Amare het hart van Festival de Betovering, met gratis voorstellingen, workshops en nog veel meer activiteiten. Loop binnen, haal muziek uit alledaagse dingen en laat je verrassen door acrobaten en jongleurs. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!
Alle activiteiten zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk reuze welkom en kun je ter plaatse doen.

 • De MuziekFabriek (6+)
  zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023
  12.00 – 13.00  uur bouwen / 13.00 – 14.00 uur workshop / 15.00 – 16.00 uur workshop
  Doe je mee? De MuziekFabriek van Freek+Eric wacht op jou hulp!

  Ben jij 6 jaar of ouder en klaar voor een muzikaal avontuur? Stel je voor dat je met je eigen spullen een betoverend instrument creëert. Breng die oude koekenpan van je vader, die wasknijpers van je oma, of de knuffel van vroeger mee (ja, sommige knuffels kunnen muziek maken!). Lever ze in en laat ze deel uitmaken van iets groots: De MuziekFabriek.
  Samen met jou gaan we een week lang bouwen aan een enorme muzikale fabriek, gevuld met geluiden uit alle hoeken en gaten. Uiteindelijk groeit De MuziekFabriek, onder de begeleiding van de Haagse ontwerper Pink Steenvoorden, uit tot een fabriek van maar liefst 30 meter!

  Je kunt elke dag van 12-13 uur meebouwen. En van 13-14 en 15-16 uur is de fabriek open voor avontuurlijke ontdekkingsreizen en spannende workshops.

  Dus, pak je oude spulletjes en kom naar De MuziekFabriek in Amare. Samen zullen we een muzikaal spektakel creëren dat de hele stad zal betoveren.
 • GRATIS SLOTCONCERT: op zaterdag 21 oktober om 15.00 uur geeft percussie gezelschap La Maquina in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium het slotoncert in De MuziekFabriek. Er wordt gewerkt met Afrikaanse shabars, Cubaanse congas, Indiase tablas en met alle onderdelen van de inmiddels 30 meter lange MuziekFabriek. Dit wil je echt niet missen!
 • Stap uit jouw schaduw (6+)
  zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 doorlopend van 11.00 – 16.00 uur
  Heeft schaduw een eigen leven? En hoe beweegt hij als je slaapt? In deze bijzondere workshop die kunstenaar Lotte Verweij speciaal voor De Betovering ontwikkelde, kan je zelfs ontdekken wat jouw schaduw doet als… jij slaapt!
  De workshop is doorlopend te volgen. Kom dus langs en vergeet je schaduw niet mee te nemen!

  Heb je je eigen schaduwfiguur af? Er staat een schaduwhuisje waarin je met je schaduw kunt spelen. Wat gebeurt er als je je schaduwfiguur voor de lamp houdt? Laat je schaduw dansen, springen, groeien en krimpen in het licht. 
 • Het verhaal zonder einde (5+)
  zaterdag 14 t/m dinsdag 17 oktober 2023 van 11.30 – 12.30 uur en 14.30 – 15.30 uur
  Deze workshop van kunstenaar Shardenia Felicia, brengt fantasie, verhaal en textiel samen in een tent waar jullie met z’n allen in kunnen zitten, waar jullie kunnen luisteren naar een bijzonder verhaal en waar we uiteindelijk samen een stukje van het verhaal én van de tent maken.

  Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan op de dag zelf bij de Betovering Balie in Amare.
 • Theater in een doosje (4+)
  zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 doorlopend van 11.00 – 16.00 uur
  Bouw je eigen droomtheater... in een schoendoos! Durf jij het aan om een heel theater te creëren in zo'n kleine ruimte? Hoeveel fantasie heb jij? Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je een theater bouwt dat de echte theaters groen van jaloezie zal maken.
 • Betoverd door gebaren (3+)
  zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 van 11.30 – 12.00 uur en 12.30 – 13.00 uur
  Heb je altijd al gebarentaal willen leren? Dan is dit je kans! Laat je betoveren door de taal van handen terwijl je leert te ´praten´ over kunst, theater, muziek en dans. En natuurlijk leer je ook hoe je 'Festival de Betovering' in gebarentaal zegt! Onze deskundige docenten van TYD.nl staan klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Doe mee en laat je handen spreken!

  Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan op de dag zelf bij de Betovering Balie in Amare. 
 • De Taartrovers speeltuin (2+)
  zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 van 11.00 – 16.00 uur
  Vier installaties vormen een samenhangend lab waarin je zelf op onderzoek gaat. De installaties behoeven nauwelijks uitleg: je ziet zo wat je ermee kunt doen. De kinderen zetten hun creativiteit in bij het maken van eigen beelden, bewegingen, kleuren, geluiden en verhalen.

  Er kunnen maximaal 20 kinderen tegelijk in de installaties. 
 • RuSSSThut
  Dit jaar krijgt onze nieuwe RuSSSThut een plaatsje in het festivalcentrum. Heb je even genoeg van alle prikkels om je heen, trek je dan gerust even terug in de RuSSSThut. Een rustige plek waar geluiddempende koptelefoons, oogmaskers en een groot ligkussen aanwezig zijn. Het is dé plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het festivalcentrum en even helemaal tot jezelf kunt komen.

 

IN HET TRAPTHEATER VAN HET FESTIVALCENTRUM:


zaterdag 14 oktober 2023
14.00 uur Flashmob met de NME Foundation
Tijdens de Culturele Spelen die in de week voor de herfstvakantie plaatsvonden in bijna 100 Haagse schoolklassen, heeft de NME Foundation dit optreden voorbereid op school.


zondag 15 oktober 2023
15.15 uur eindpresentatie workshop Folka (alle leeftijden)
Het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest nemen jonge artiesten vandaag mee op een dans- en slagwerkavontuur. Het hoogtepunt van hun Folka workshop? Een spetterende show in het Traptheater. Kom en laat je verrassen!


maandag 16 oktober 2023
12.00 en 14.00 uur Hip-Hop extravaganza met het Haags HipHop Centrum (6+)
Doe mee aan een knallende breakdance en hip-hop workshop, begeleid door de Heavy Hitters (de getalenteerde docenten en leerlingen van het Haags HipHop Centrum). Meedoen mag, maar kijken is ook heel leuk! Na het spectaculaire optreden kunnen kinderen meedoen aan een workshop en zelf de tofste dansmoves leren voor op de dansvloer. 
Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan op de dag zelf bij de Betovering Balie in Amare.


dinsdag 17 oktober 2023
12.00 en 14.00 uur Mongens en Jeisjes door Fenix Theatermakers (8+)
Ergens op een kantoor in Nederland... Het bedrijf Alles en Overal lijdt veel verlies, dat moet anders! Met flexplekken en een nieuwe werkwijze probeert de nieuwe baas Andrey het tij te keren. Maar Miepje, Jeroen, Koen, Chantal, Plajep, Gerard en Jos voelen zich niet meer op hun plek.
Gemaakt met en door acteurs, dansers en theatermakers met een verstandelijke of sociale beperking.


woensdag 18 oktober 2023
12.00 en 14.00 uur
 BONJE door WIRWAR (5+)

WIRWAR Producties presenteert: BONJE. Een humoristische circustheater voorstelling voor de hele familie. Vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien.
Een kwartier na de voorstelling kunnen 25 kinderen samen met 1 begeleider (!) meedoen aan een workshop waarin je een paar échte acrobatiek trucs kunt leren. 
Reserveren hiervoor kan op de dag zelf bij de Betovering Balie in Amare.

 

donderdag 19 oktober 2023
12.00 en 14.00 uur Pulse door Branko Valchev en Simon Granit i.s.m. De Wijkmuzikanten (4+)

Pulse is een speels, energiek en luchtig duet waarin percussie, acrobatiek en dans worden gecombineerd en… je kunt zelf ook mee doen. De show is geïnspireerd door Bulgaarse en Zweedse folklore; een bijzondere ontmoeting van culturen.


vrijdag 20 oktober 2023
11.30 – 12.00 uur Werkplaats Circaso (alle leeftijden, maar tot 6 jaar graag met begeleiding)
12.00 – 12.30 uur Optreden Circaso (alle leeftijden)
12.30 – 13.00 uur Workshops Circaso in verschillende circusdisciplines (alle leeftijden, maar tot 6 jaar graag met begeleiding)
14.00 – 15.00 uur Technische workshops Circaso (8+)
Circaso, de circuswerkplaats van Den Haag, komt naar de Betovering met een vol en divers programma van circusactiviteiten! Kom eerst proeven van alle circuskunsten die we te bieden hebben, daarna spelen een aantal van onze ervaren artiesten stukken uit de show Droomwandelaar die ze de afgelopen maanden hebben gespeeld in theaters en op festivals. Als toetje geven de trainers en artiesten een aantal workshops en kun je onder begeleiding van alles proberen, zoals jongleren, balanceren, acrobatiek en luchtacrobatiek.

zaterdag 21 oktober 2023
12.00 – 12.30 uur Optreden Circaso (alle leeftijden)
12.30 – 14.00 uur Workshops Circaso in verschillende circusdisciplines (alle leeftijden, maar tot 6 jaar graag met begeleiding)

 

GOED OM TE WETEN BIJ JE BEZOEK AAN AMARE:

 • TIJDEN de workshops zijn dagelijks doorlopend van 11:00 tot 16.00 uur.
 • RESERVEREN is niet nodig, tenzij anders aangegeven (Het verhaal zonder einde / Betoverd door gebaren / workshops in het TrapTheater).
 • HELPEN: Bij sommige workshops is de hulp van ouders of vrienden nodig. Vraag het bij de workshopdocent of vrijwilliger
 • GROEPEN: Kom je met een grote groep naar een festivalcentrum? Meld dit dan alsjeblieft drie dagen van tevoren via balie@debetovering.nl of via 070-3642202 en/of zorg ervoor dat je een alternatief plan achter de hand hebt, want op sommige momenten is het best druk.

 

Amare

Spuiplein 150, Den Haag
Deze locatie is rolstoelvriendelijk.
Tijdens de Betovering is een pop-rustruimte gecreëerd waar kinderen die gevoelig zijn prikkels, zich even kunnen terugtrekken uit alle drukte. Vraag ernaar bij binnenkomst. Amare is geschikt voor mindervalide bezoekers. Naast roltrapvoorzieningen zijn er meerdere liften in het pand aanwezig en de zalen zijn rolstoelvriendelijk. Om rolstoelplekken te reserveren: kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr van 13:00 – 18:00 uur).
Kaarten
https://www.amare.nl/agenda of 070-8800333. Alleen PIN betalingen aan de kassa! Kaarten voor ooievaarspashouders (50% korting) bel met de kassa van Amare.
Datum
Tijd
za 14 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
zo 15 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
ma 16 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
do 19 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
vr 20 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
za 21 okt
11:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd

Meer bij Amare

scroll links en rechts
Datum
Tijd
Evenement
Leeftijd
za 14 okt
11:00-11:50
Au!
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
za 14 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
za 14 okt
14:00-14:50
Au!
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
zo 15 okt
10:00-16:00
Yuto & De Boom
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
zo 15 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
ma 16 okt
10:00-16:00
Yuto & De Boom
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
ma 16 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
10:00-16:00
Yuto & De Boom
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
11:00-11:40
Strek
3+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
12:00-12:45
Mongens en jeisjes
8+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
14:00-14:45
Mongens en jeisjes
8+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
14:00-14:40
Strek
3+
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
16:00-16:40
Strek
3+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
12:00-12:35
Bonje
5+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
12:00-13:00
Kom Hier
p
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
14:00-14:35
Bonje
5+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
14:30-15:30
Kom Hier
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
16:00-17:00
Kom Hier
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
do 19 okt
12:00-12:30
Pulse of the past
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
do 19 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
do 19 okt
14:00-14:30
Pulse of the past
4+
Uitverkocht
Geannuleerd
vr 20 okt
12:00-16:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
za 21 okt
12:00-14:00
Bouwen en muziek: De MuziekFabriek
6+
Uitverkocht
Geannuleerd
za 21 okt
15:00-15:30
HET GROTE SLOTCONCERT
p
2+
Uitverkocht
Geannuleerd

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan