Over het festival

Festival De Betovering 2023

Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 13 t/m zaterdag 21 oktober 2023, zal Den Haag wederom in het teken staan van festival De Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd.  Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater.

 

Wil je als eerste het nieuwe programma van De Betovering 2023 in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

  

De leukste herfstvakantie van Nederland

De Betovering is een cultureel feest waar kinderen uitgedaagd worden, zich suf lachen, ontroerd en verrast worden, op het puntje van hun stoel zitten, zichzelf overtreffen en geïnspireerd raken, en hun fantasie op vol vermogen draait! Bekijk het programma en geniet van de allerleukste voorstellingen uit binnen- en buitenland of ga lekker zelf aan de slag met een leuke workshop, in vrijwel alle theaters, musea en bibliotheken maar ook op straat.

  

Iedereen is welkom

Alle kinderen kunnen meedoen, dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Dat kan betekenen dat het soms onrustiger in de zaal is. Maar dat geeft niks. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.

 

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een lichamelijke beperking zoals rolstoeltoiletten, reliëftegels en hulphond-faciliteiten. Mis je financiële ruimte? Ooievaarspashouders krijgen 50% korting en er zijn enkele gratis programmaonderdelen.

 

Gevoelig voor het verwerken van prikkels? Voorstellingen waarvan het gezelschap en wij denken dat ze prikkelarm zijn, herken je aan dit icoontje: Relax  In De Koninklijke schouwburg, Theater aan het Spui en enkele andere festivallocaties hebben we rustruimtes gecreëerd. Een rustruimte is een rustige plek waar je je even kan terugtrekken uit alle drukte voor aanvang, na afloop of tijdens de voorstelling.

 

Voor kinderen die niet goed Nederlands verstaan, kinderen met een TOS of een auditieve beperking zijn de filters Weinig Woorden en No Dutch required: voorstellingen waarin veel te zien is en met weinig taal, zoals dans en circus. Voor kinderen met een visuele beperking is er de filter Veel te horen: voorstellingen waarin bijna alles gesproken of gezongen wordt en/of waar veel muziek inzit zoals een vertelling, cabaret of een concert.

 

Lees meer over de toegankelijkheid van het festival

 

Veilig en volgens de richtlijnen

In de opstelling van het publiek in de zaal houden wij rekening met de dan geldende veiligheidsvoorschriften. Bekijk t.z.t. even hun website: wellicht verzoekt een locatie je om niet al te vroeg te komen of kun je tijdelijk alleen met pin betalen. Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van de gezondheidstoestand van de acteurs.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan