Festival De Betovering 2020 is afgelast
 

We hebben dit besluit met heel veel pijn in het hart genomen. Voor het eerst in het bestaan van De Betovering gaat het festival niet door. 
Maar volgend jaar komt de Betovering terug! Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 15 t/m zaterdag 23 oktober 2021, zal Den Haag wederom in het teken staan van festival De Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd.  Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater.


Het programma komt vanaf begin september 2021 online! 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het programma van komende editie.

  

De leukste herfstvakantie van Nederland

De Betovering is een cultureel feest waar kinderen uitgedaagd worden, zich suf lachen, ontroerd en verrast worden, op het puntje van hun stoel zitten, zichzelf overtreffen en geïnspireerd raken, en hun fantasie op vol vermogen draait! Bekijk het programma en geniet van de allerleukste voorstellingen uit binnen- en buitenland of ga lekker zelf aan de slag met een leuke workshop, in vrijwel alle theaters, musea en bibliotheken maar ook op straat.

 

Doof, slechthorend of anderstalig

Het programma Weinig Woorden biedt voorstellingen en workshops die visueel leuk zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met veel dans of circus. Geschikt dus voor kinderen die een andere taal spreken, doof of slechthorend zijn.

 

Toegankelijk voor álle kinderen

Vindt jouw kind het al snel te druk of heeft het moeite met het verwerken van veel prikkels? Kom naar de relax-performances en gebruik de prikkelarme zones. Mis je financiele ruimte? Ooievaarspashouders krijgen 50% korting en er zijn enkele gratis programmaonderdelen. Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een lichamelijke beperking zoals rolstoeltoiletten, reliëftegels en hulphond-faciliteiten.

Lees meer over de toegankelijkheid van het festival

 

Veilig en volgens de richtlijnen

In de opstelling van het publiek in de zaal houden wij rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften. Het goedgekeurde protocol jeugdtheater bepaalt dat volwassenen in de zaal 1,5 meter uit elkaar moeten zitten, en dat kinderen t/m 12 jaar de ruimte daartussen in mogen vullen. De 1,5 meter maatregel voor kinderen is versoepeld, omdat zij een kleine rol spelen in de verspreiding: kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. 

 

De deelnemende podia en musea volgen de richtlijnen en regelgeving van de regering en het RIVM. Dit betekent dat er in en rond de gebouwen is nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor publiek als cast en crew, zodat ze jullie op een veilige en gastvrije manier kunnen verwelkomen. De uitwerking van de regels verschilt per locatie. Bekijk t.z.t. even hun website: wellicht verzoeken ze je om niet al te vroeg te komen of kun je tijdelijk alleen met pin betalen. 

 

Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van de gezondheidstoestand van de acteurs. Acteren en dansen zijn inmiddels uitgeroepen tot contactberoep. Mochten deze regels weer aangescherpt worden, dan hebben we voor alle programmaonderdelen een alternatief waarbij de spelers/dansers wél de 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

 

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

 Ja, ik meld mij aan

Je contactgegevens worden niet (aan derden) verspreid. Bekijk ons privacystatement.