Iedereen is welkom

Festival de Betovering is er voor alle kinderen!  Dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Dat kan betekenen dat het soms onrustiger in de zaal is. Omdat een kind eerder de zaal verlaat, een speciale plek in de zaal nodig heeft of ineens heel hard roept tijdens de voorstelling. Maar dat geeft niks. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.  

 

Wat zouden we nog meer kunnen doen? Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog inclusiever festival!

Groepen en BSO's

Wil je samen met jouw buurthuis of buitenschoolse opvang naar het festival? Neem dan contact met ons op via iedereenwelkom@debetovering.nl


Toegankelijkheid locaties

Bij iedere voorstelling, film of workshop staat bij de locatiegegevens vermeld welke aanpassingen de locatie biedt  (zoals rolstoeltoiletten, reliëftegels of faciliteren van hulphonden).

Prikkelgevoelig, ASS

Gevoelig voor het verwerken van prikkels? Bij voorstellingen waarvan we weten dat deze mogelijk als prikkelrijk (met stroboscoop, lichteffecten, plotselinge lichtovergangen en/of met of harde geluiden of knallen) worden ervaren, geven we dat aan bij de voorstelling zelf. 

 

Rustruimtes bij de KS om je terug te trekken:
De Koninklijke Schouwburg is te bezoeken met een prikkelarm ontvangst en met openstelling van de eigen rustruimte.

Een rustruimte is een rustige plek waar je je even kan terugtrekken uit alle drukte voor aanvang, na afloop of tijdens de voorstelling. Op deze locaties zijn ook gehoorbescherming-koptelefoons, oogmaskers en zit/ligkussens aanwezig. Een eigen (noise-cancelling) koptelefoon mag mee de zaal in. Vraag ernaar bij binnenkomst. Als je meer informatie wilt over rustruimtes adviseren we met desbetreffende theater contact op te nemen.

 

Auditieve beperking, anderstalig, taalachterstand of TOS

Als je het programma op onze website bekijkt, vind je daar ook de filter Geschikt voor auditieve beperking. Dit zijn voorstellingen waarin veel te zien is en met weinig taal. Geschikt voor kinderen die niet goed Nederlands verstaan, kinderen met een TOS én (op de muziekvoorstellingen na) voor kinderen met een auditieve beperking. Let in dit programmaboekje ook op het icoontje NDR. 

 

Tip: sommige locaties hebben ringleiding of speciale zitplaatsen of kunnen een tolk regelen. Wanneer je hier gebruik van wil maken, dan geef je dit bij je reservering aan. Voor kinderen met TOS kan mogelijk een prikkelarme ontvangst of een prikkelarme voorstelling wenselijk zijn. Zie hierboven de alinea over Prikkelgevoelig.

 

Visuele beperking

Als je het programma op onze website bekijkt, vind je daar ook de filter Geschikt voor visuele beperking. Dit zijn voorstellingen waarin bijna alles gesproken of gezongen wordt en/of waar veel muziek inzit zoals een vertelling, cabaret of een concert.  

Tip: wanneer je gebruik wilt maken van speciale zitplaatsen vooraan voor het zicht, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

Verstandelijke beperking

Als rust, ruimte en een goede 1 op 1 begeleiding jou helpen om mee te kunnen doen in een workshop, neem dan een kijkje bij de workshops van KOO die speciaal hiervoor zijn georganiseerd. Als dat niet nodig is dan ben je uiteraard welkom bij andere workshops, en ook bij alle voorstellingen.

 

 

Weten wat je kunt verwachten

Wil je het bezoek goed voorbereiden? Hieronder staan links naar fotoboekjes van locaties om je bezoek goed voor te bereiden. Ook staan er filmpjes over wat bezoek aan een theater inhoudt.

 

  • Bekijk hier 'Theater kijken, zo doe je dat' van Het Laagland.
    Zo leren de allerkleinsten op een speelse man
    ier alles over de gedragsregels in het theater.

Toegankelijkheid:
Wil je meer weten over de toegankelijkheid op onze locaties? Hieronder vind je een aantal links:

Op de website van Den Haag vind je alle informatie omtrent toegankelijkheid in en om de stad:

https://denhaag.com/nl/toegankelijk-den-haag

 

Kidsproofplus

Ben je benieuwd naar de leukste Haagse uitjes voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een beperking of handicap. Op Kidsproofplus.nl vind je het meest complete overzicht van toegankelijke uitjes, geschikt voor kinderen met een fysieke, zintuigelijke of verstandelijke beperking, een prikkelgevoeligheid of een allergie. De verzameling bestaat niet alleen de leukste uitjes, maar ook uit restaurants, geschikte clubjes en kinderfeestjes, aangepaste overnachtingsadressen, tips voor binnen of buiten de deur en fijne (web)shops

Contact

Twijfel je over je bezoek of ervaar je een drempel om ergens naar toe te gaan met je kind?  Voor al je vragen mail met iedereenwelkom@debetovering.nl

We kunnen het gezelschap en de locatie informeren zodat je goed wordt opgevangen.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan