We willen dat alle kinderen mee kunnen doen met de Betovering, dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Bekijk hier wat we aankomende editie doen om iedereen zich welkom te laten voelen.

 

deel jouw idee

Wat zouden we nog meer kunnen doen? Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog toegankelijker festival!

 

hoe toegankelijk zijn de locaties?

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een beperking. Bij iedere voorstelling, film of workshop (onder de menuknop programma) is vermeld bij de locatiegegevens welke aanpassingen de locatie biedt, zoals:

  • rolstoeltoiletten
  • reliëftegels
  • wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden

Wanneer je gebruik wil maken van voorzieningen zoals een ringleiding of speciale zitplaats, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

een auditieve beperking of anderstalig?

Onder de menuknop programma is er een knop “Weinig Woorden”. Hier vind je voorstellingen die visueel goed te volgen zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met objecten en projecties, dans of circus. 


Een aantal locaties heeft ringleiding of speciale zitplaatsen voor mensen met een auditieve beperking. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, geef dit dan bij je reservering aan. Je kunt met ons ook de mogelijkheden bespreken om een tolk in de zetten.

 

TIP: het workshoptraject van het HNT is ook toegankelijk voor kinderen met een auditieve beperking.

een verstandelijke beperking

Als rust, ruimte en een goede 1 op 1 begeleiding jou helpen mee te kunnen doen in een workshop, neem dan een kijkje bij de speciale muziekworkshops van KOO die hiervoor zijn georganiseerd. Als dat niet nodig is ben je uiteraard welkom bij alle andere workshops.

 

een visuele beperking

Onder de menuknop programma is er een knop Veel te horen”. Hier vind je voorstellingen die of heel talig zijn, zoals verteltheater of met veel liedjes en muziek zoals muziektheater en concerten. Het visuele is bij deze voorstellingen minder belangrijk. Wanneer je bij een voorstelling gebruik wil maken van speciale zitplaatsen vooraan i.v.m. het zicht geef dit bij je reservering aan.

 

prikkelgevoelig

Gevoelig voor het verwerken van prikkels? Bezoek een "relaxte uitvoering" van een voorstelling in ons programma. Daarin blijft indien nodig het zaallicht een klein beetje aan, zijn stroboscoop- en lichteffecten eruit en harde geluiden of knallen verzacht. Je mag te allen tijde de zaal verlaten en een rustig plekje opzoeken, al dan niet met gebruik van een (noise-cancelling) koptelefoon, die ook de zaal in mag. Er is een prikkelarme plek gecreëerd; een rustige plek waar je je even kan terugtrekken uit alle drukte; vooraf, tijdens of na een voorstelling. Vraag ernaar bij binnenkomst bij de kassa. Bij de kassa mag je ook een betovering gehoorbescherming-koptelefoon lenen die geluiden dempt. Deze uitvoeringen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D. 

 

Kijk voor relaxte uitvoeringen bij de volgende voorstellingen: Yuto & de Boom, Do-Re-Mi-Ka-Do en De Nachtfantasten.

 
TIP:
wanneer je niet van verrassingen houdt, kun je je bezoek voorbereiden met een handig fotoboekje van een locatie en het bekijken van een filmpjes over wat bezoek aan een theater inhoudt.

Contact

Voor al je vragen, advies op maat, het delen van je goede ideeën en specifieke wensen kun je contact opnemen met Chantal Hompe

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

 Ja, ik meld mij aan

Je contactgegevens worden niet (aan derden) verspreid. Bekijk ons privacystatement.