Iedereen is welkom

Alle kinderen naar Festival de Betovering!  Dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Dat kan betekenen dat het soms onrustiger in de zaal is. Omdat een kind eerder de zaal verlaat, een speciale plek in de zaal nodig heeft of ineens heel hard roept tijdens de voorstelling. Maar dat geeft niks. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.  

 

Wat zouden we nog meer kunnen doen? Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog inclusiever festival!

Groepen

Wil je samen met jouw buurthuis of buitenschoolse opvang naar het festival? Neem dan contact met ons op via iedereenwelkom@debetovering.nl


Toegankelijkheid locaties

Bij iedere voorstelling, film of workshop staat bij de locatiegegevens vermeld welke aanpassingen de locatie biedt  (zolas rolstoeltoiletten, reliëftegels of faciliteren van hulphonden).

Prikkelgevoelig, ASS

Gevoelig voor het verwerken van prikkels? Bij voorstellingen waarvan we weten dat deze mogelijk als prikkelrijk (met stroboscoop, lichteffecten, plotselinge lichtovergangen en/of met of harde geluiden of knallen) worden ervaren, geven we dat aan bij de voorstelling zelf. 

Rustruimtes om je terug te trekken:
De Koninklijke Schouwburg is te bezoeken met een prikkelarm ontvangst en met openstelling van de eigen rustruimte.
In Theater aan het Spui wordt een pop-up rustruimte gecreëerd.
Een rustruimte is een rustige plek waar je je even kan terugtrekken uit alle drukte voor aanvang, na afloop of tijdens de voorstelling. Op deze locaties zijn ook gehoorbescherming-koptelefoons, oogmaskers en zit/ligkussens aanwezig. Een eigen (noise-cancelling) koptelefoon mag mee de zaal in. Vraag ernaar bij binnenkomst.

 

Auditieve beperking, anderstalig, taalachterstand of TOS

Als je het programma op onze website bekijkt, vind je daar ook de filter Weinig Woorden. Dit zijn voorstellingen waarin veel te zien is en met weinig taal. Geschikt voor kinderen die niet goed Nederlands verstaan, kinderen met een TOS én (op de muziekvoorstellingen na) voor kinderen met een auditieve beperking. Let in dit programmaboekje ook op het icoontje NDR. 

 

Tip: sommige locaties hebben ringleiding of speciale zitplaatsen of kunnen een tolk regelen. Wanneer je hier gebruik van wil maken, dan geef je dit bij je reservering aan. Voor kinderen met TOS kan mogelijk een prikkelarm ontvangst of een prikkelarme voorstelling wenselijk zijn. Zie hierboven de alinea over Prikkelgevoelig.

 

Visuele beperking

Als je het programma op onze website bekijkt, vind je daar ook de filter Veel te horen. Dit zijn voorstellingen waarin bijna alles gesproken of gezongen wordt en/of waar veel muziek inzit zoals een vertelling, cabaret of een concert.  

 Tip: wanneer je gebruik wilt maken van speciale zitplaatsen vooraan voor het zicht, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

Verstandelijke beperking

Als rust, ruimte en een goede 1 op 1 begeleiding jou helpen om mee te kunnen doen in een workshop, neem dan een kijkje bij de workshops van KOO die speciaal hiervoor zijn georganiseerd. Als dat niet nodig is dan ben je uiteraard welkom bij de alle andere workshops en ook bij alle voorstellingen.

De voorstellingen met een plusje (+) achter de leeftijd hebben een breed bereik en zijn ook leuk voor pubers en volwassenen.

 

Weten wat je kunt verwachten

Wil je het bezoek goed voorbereiden? Hieronder staan links naar fotoboekjes van locaties om je bezoek goed voor te bereiden. Ook staan er filmpjes over wat bezoek aan een theater inhoudt.

Contact

Twijfel je over je bezoek of ervaar je een drempel om ergens naar toe te gaan met je kind?  Voor al je vragen mail met iedereenwelkom@debetovering.nl

We kunnen het gezelschap en de locatie informeren zodat je goed wordt opgevangen.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan