Uitverkocht
Geannuleerd
Leeftijd 8 t/m 12 jaar
€ 5,00

Workshop met museumbezoek: Wat vind jij het aller allerlekkerst?

Museum Bredius i.s.m. Elsje Drewes

In deze workshop ga je kijken naar wat mensen 350 jaar geleden superlekker vonden. Er zijn verschillende schilderijen waar eten op afgebeeld staat. Op het ene schilderij staan kreeften, druiven, noten en kazen klaar om van te smullen. Het lijkt wel een koninklijk banket. Op een ander schilderij staat er juist bijna niets op tafel en wordt er soep uit een grote pan geschept. Om er nog langer van te kunnen watertanden schilderden kunstenaars al dat heerlijks zo goed na dat je bijna denkt dat het een foto is. Maar een fotocamera hadden ze toen nog niet. Hoe schilderden ze dat dan zo precies na? Zo’n schilderij van een deftig gedekte tafel, een prachtige vaas met bloemen of een lekker trosje druiven noem je een stilleven. Zou er, buiten dat het er mooi of lekker uitziet, ook nog een andere reden zijn om deze rijkdom te laten zien?

 

Tijdens deze workshop gaan we zelf als echte jonge leerlingschilders uit de Gouden Eeuw schetsen en schilderen. We onderzoeken hoe je zelf als kunstenaar een bijzonder stilleven maakt.

 

Let op: geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag en welk tijdstip je kiest.
Kinderen kunnen zelfstandig meedoen met deze workshop, alleen voor het deelnemende kind moet een kaartje gekocht worden. Ouders of begeleiders kunnen de kinderen na afloop weer ophalen.

Locatie

Museum Bredius

Lange Vijverberg 14, 'S-GRAVENHAGE
Datum
Tijd
za 17 okt
14:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
di 20 okt
13:00 - 15:00u
Uitverkocht
Geannuleerd