Uitverkocht
Geannuleerd
Leeftijd 4+
gratis

Culturele Spelen - Druilorgel manifestatie

Artemis
Manifestatie

DRUILORGEL

Ik krijg te weinig zakgeld, ik mag niet de hele dag gamen, ik moet altijd de tafel afruimen, je vader snurkt, de regering snapt er niets van, het zwembad roest, ik moet teveel belasting betalen, de schildpad verdrinkt in de plasticsoep, het wc-papier is alweeeer op ...

 

Tijdens workshops op Haagse basisscholen inventariseerde Artemis de klachten van kinderen en hun ouders. Klachten over school, over volwassenen, over de wereld en de politiek. Vervolgens maakten ze roeptoeters met die klachten, groot of klein. En toen hadden ze hun materiaal om echt eens flink te gaan zaniken. De kinderen bouwden, samen met Artemis, een druilorgel van roeptoeters. Rond dit druilorgel zongen ze een klaagzang en gooiden alle ellende eruit. Zo, dat luchtte op. Maar waren ze er ook wat mee opgeschoten? 

 

Tijdens de Betovering verschijnt het druilorgel opnieuw en klinkt uit de monden van alle kinderen die mee willen doen een magnus opus van gezeur en gezanik. Ze gaan ze de strijd met elkaar aan. Wie kan zijn of haar nieuw klacht het hardst en best laten klinken! Dat gaat knallen. Maar in dat kabaal kunnen we elkaar niet horen. Door naar elkaar te luisteren creëren we een klaagzang. Al zijn we het niet eens met elkaars klachten, we zingen ze samen de wereld in.

 

Dit project is onderdeel van de Culturele Spelen. De laatste schooldag voor de herfstvakantie wijden veel Haagse basisscholen op een feestelijke manier aan cultuur. Op deze dag maken kinderen kennis met kunstvormen en ontdekken ze wat ze zélf leuk vinden. Daar kunnen ze dan ook in hun vrije tijd mee aan de slag. De Culturele Spelen staan in het teken van Vrijheid. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid om zelf te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te spelen en dus ook de vrijheid om eens lekker ongeremd te klagen. Zó erg dat het grappig of mooi wordt.  

Ouders en begeleiders mogen blijven kijken of de kinderen na afloop weer ophalen.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan