Festival de Betovering gaat niet door

Oh neee!! Ook wij hebben de nieuwe coronamaatregelen gehoord die in de persconferentie van 13 oktober bekend zijn gemaakt. De boodschap had meer impact voor ons festival dan we eerder op de dag voorzien hadden. 

 

We hadden het festival dit jaar al teruggebracht tot een veilige versie, ook voor maximaal 30 bezoekers per activiteit. Echter, met de opdracht om geen theaterfestivals te organiseren, niet de randen van de maatregelen op te zoeken én verkeersbewegingen plus sociale contacten nog meer te beperken vinden wij het niet verantwoord om mensen te activeren om in een week naar 500 activiteiten te gaan. Het is nauwelijks te geloven, maar het is echt: De Betovering 2020 wordt afgelast

 

Als je al kaarten hebt gekocht wordt er contact met je opgenomen door de desbetreffende locatie.

 

Culturele instellingen hebben binnen de nieuwe maatregelen individueel wél nog enige ruimte voor activiteiten. In een enkel geval zal het gaan voorkomen dat de locatie waar iets door ons geprogrammeerd was, zelfstandig besluit de activiteit toch door te laten gaan. Zodra we weten welke locaties dat zijn, delen we die informatie met je op onze website. Het zou fijn zijn als er deze herfstvakantie toch nog een paar mooie cultuuractiviteiten voor kinderen door kunnen gaan. 

 

Van onderstaande locaties weten we al dat ze zelfstandig wel iets laten doorgaan: De Nieuwe Regentes; Filmhuis Den Haag; Haags Hip Hop Centrum; Haags Historisch Museum; HNT Studio's; KOO; Kooman's Poppentheater; Kunstmuseum; Mauritshuis; Museon, Museum Beelden aan Zee; Museum Bredius; Nest; NME; Panorama Mesdag; Theater aan het Spui; Theater Dakota; Theaterschool Rabarber; Zuiderstrandtheater. En van de volgende locaties weten we dat ze wel de bouwplaten van De deur naar waar uitdelen: 

Samsam, De Mussen, Stadsboerderij Woelige Stal, Mandelaplein, Theater de Vaillant, Stek de Paardenberg, Bibliotheek Schilderswijk, Bibliotheek Transvaal, Theater Dakota, Wijkcentum Bouwlust, Bibliotheek Wateringse Veld, Bibliotheek Escamp, Theater aan het Spui, Vadercentrum Adam, De Nieuwe Regentes en Muzee Scheveningen.

 

We hebben dit besluit met heel veel pijn in het hart genomen. Voor het eerst in het bestaan van De Betovering gaat het festival niet door. En juist in deze tijd vinden we het zo belangrijk dat we kinderen uitnodigen om hun fantasie te gebruiken als antwoord op alle beperkingen en onzekerheden van deze tijd.

 

Volgend jaar komt de Betovering terug! En vergeet niet, ook binnen kan je zingen! 

 

Liefs, team de Betovering

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

 Ja, ik meld mij aan

Je contactgegevens worden niet (aan derden) verspreid. Bekijk ons privacystatement.