De deur naar waar

Tijdens de Betovering verschijnen er overal kleine deurtjes in de stad. Misschien ook wel in jouw wijk. Wat doen ze daar? Welke fantasieplekken liggen er verscholen achter deze deuren? Op school kan jij nu ook werken aan jouw eigen deur. Waar zou jij zelf willen uitkomen als jouw deur opengaat?

 

Tijdens de workshop in de klas komt er een docent van Huis van Gedichten die de kinderen leert over Spoken Word, voorafgaand aan de beeldende workshop. Hun fantasie wordt geprikkeld door samen na te denken over de wereld achter de deur. Wie zie je daar? Wat gebeurt er dan? Welke geuren ruik je? Welke kleuren zie je? 

 

In de Spoken Word les bedenken de leerlingen zelf een tekst over de wereld achter De Deur naar Waar. De gastdocent inventariseert welke leerling een tekst zou willen voordragen, dit kan live tijdens het slotfeest of wordt opgenomen om daar te tonen. (NB. het is alleen een audio opname, de kinderen komen niet op video te staan)

 

Na de Spoken Word les gaan we verder met het beeldende aspect. De kinderen krijgen een doe-het-zelf bouwplaat en gaan samen met een beeldend kunstenaar aan de slag met hun eigen deurtje, om hun fantasiewereld vorm te geven op en in hun eigen deur. 

 

Na afloop mag de deur een speciaal plekje krijgen; op school, thuis op zolder, voor een raam, of ergens in de buurt. Misschien mag het deurtje een plekje krijgen bij de bakker op de hoek? Of bij opa voor het raam? Als je het vraagt mag dat vast.

 

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan