Culturele Spelen wordt Betovering+

Beste deelnemers van de Culturele Spelen,

Wij willen jullie graag informeren dat we hebben besloten om de Culturele Spelen van Festival de Betovering - in de huidige vorm - stop te zetten. Deze beslissing komt voort uit het steeds moeilijker rondkrijgen van de financiering van dit project. Een tweede reden is het besluit om ons meer te richten op het speciaal onderwijs. De inclusieve programma’s die we in ons festival bieden sluiten daar goed op aan.

 

De Culturele Spelen waren altijd een geliefd onderdeel van ons festival, waarin kinderen op school workshops volgden van professionele theatergezelschappen en tijdens het festival samenkwamen om te genieten van creatieve en kunstzinnige activiteiten. We zijn dankbaar voor de vele jaren van prachtige herinneringen die we hebben kunnen creëren dankzij de enthousiaste deelname van duizenden leerlingen.

 

Onder de noemer Betovering+ gaan we de komende jaren samenwerkingen aan met scholen uit het speciaal (basis) onderwijs. Onze focus op het speciaal onderwijs komt voort uit een diepe overtuiging dat culturele ervaringen van onschatbare waarde zijn voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of capaciteiten. We geloven sterk in inclusie en willen daarin nog veel leren. Dat gaan we doen van en met de kinderen uit het speciaal onderwijs. Hoewel we afscheid nemen van de Culturele Spelen, kijken we vol enthousiasme uit naar de nieuwe mogelijkheden die deze koerswijziging met zich meebrengt.

 

We willen jullie bedanken voor jullie steun en deelname aan de Culturele Spelen in het verleden. Natuurlijk blijven we graag in contact en hopen we jullie steun te blijven ontvangen om Festival de Betovering onder de aandacht van de leerlingen en hun ouders te brengen!
Samen hebben we prachtige projecten gemaakt, en we hopen dat jullie ons blijven vergezellen op onze reis naar een meer inclusieve toekomst waarin alle kinderen kunnen genieten van kunst en cultuur

 

Met vriendelijke groeten, namens het team van Festival de Betovering
Miriam Duiker en Ellen Geertse

 

Wil je meer informatie over Betovering+?

Neem dan contact met ons op via ellen@debetovering.nl

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan