Sold out
Cancelled
Age 8 thru 12 years
€ 7,00

De Gebroeders Leeuwenhart

HNTjong
Theater

Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Als de Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies, maar de broers blijven altijd bij elkaar ...

 

De Gebroeders Leeuwenhart vertelt over de onbreekbare band tussen twee broers. Deze nieuwe theaterversie, naar de indrukwekkende jeugdroman van Astrid Lindgren, is een ontroerend verhaal over verlies, dood, liefde en troost. Voor veel kinderen is deze roman het mooiste boek dat ze ooit lazen: droevig, fantasierijk en meeslepend.

Tip: deze voorstelling is te combineren met het 5-daags workshoptraject Leeuwenharten voor kinderen die het leuk vinden om zelf actief aan de slag te gaan. Een kaartje voor het workshoptraject is inclusief een kaartje voor de voorstelling.

Venue