We willen dat alle kinderen kunnen meedoen aan Festival de Betovering! Dus ook kinderen waarbij bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken, minder vanzelfsprekend is. In de herfstvakantie is er weer een nieuwe editie van 18 t/m 26 oktober 2019. Deel je ideeën en suggesties met ons voor een nog toegankelijker festival!

Bekijk hier onder wat wij al doen: 

 

Toegankelijkheid

Voor kinderen met een beperking wordt ook bij ieder programmaonderdeel ook vermeld welke aanpassingen de locatie biedt, zoals:

  • rolstoeltoiletten
  • reliëftegels
  • wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een beperking. Wanneer je gebruik wilt maken van voorzieningen als een ringleiding of speciale zitplaats, geef dit bij je reservering aan.


Doof of slechthorend

Het programma NDR (No Dutch Required) biedt voorstellingen die visueel leuk zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met veel dans of circus. Een workshop is, met de hulp van een tolk, ook vaak leuk om te doen en goed te volgen. Bespreek met onze Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek Anja van den Bos de mogelijkheden om een tolk in de zetten.

 

Relax-performances

Wil je graag naar het theater gaan maar vindt jouw kind het al snel te druk of heeft het last van te veel prikkels? Kom naar de aangepaste voorstellingen, de relax-performances.

Lichteffecten, stroboscooplicht, geluiden of knallen zijn verzacht of eruit gehaald. Ook wordt het zaallicht een beetje aangelaten, zodat het niet helemaal donker is. Als een kind tijdens de voorstelling de zaal wil verlaten is dat geen probleem. Deze voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D.

Prikkelarme zones

Rustige plekken waar je kind zich even kan terugtrekken uit alle drukte, wanneer hij of zij overgevoelig is voor een grote hoeveelheid prikkels? Dat kan! Bij elke editie word er gekeken waar deze zones worden gecreeerd. Hou onze webiste dus goed in de gaten voor de laatste updates en en nieuws.

 

Fotoboekje van locatie ter voorbereiding

Is het voor jou belangrijk om te weten wat je kunt verwachten?

Er zijn speciale fotoboekjes met foto’s van de locatie, kassa, garderobe en zaal, zodat je je bezoek goed kunt voorbereiden. Bekijk ook samen het filmpje 'Welkom in het theater' van Kunstgebouw of voor de hele kleintjes 'Theater kijken, zo doe je dat' van jeugdtheatervooziening Het Laagland. Zo leer je op een speelse manier alles over de gedragsregels in het theater.

 

Deze locaties hebben al een fotoboekje:

Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek

Voor vragen, advies op maat, het delen van je goede ideeën en specifieke wensen met betrekking tot toegankelijkheid, kun je contact opnemen met onze Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek Anja van den Bos.