Doof, slechtziend of een andere beperking? Of moeite met het verwerken van veel prikkels? Alle kinderen zijn welkom op Festival de Betovering want we willen dat iedereen mee kan doen.

 

Bekijk hieronder wat we al doen met toegankelijkheid.

Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog toegankelijker festival!

 

Toegankelijk

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een beperking. Bij ieder programmaonderdeel wordt vermeld welke aanpassingen de locatie biedt, zoals:

  • rolstoeltoiletten
  • reliëftegels
  • wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden

Wanneer je gebruik wil maken van voorzieningen zoals een ringleiding of speciale zitplaats, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

Doof, slechthorend of anderstalig

Het programma NDR (No Dutch Required) biedt voorstellingen en workshops die visueel leuk zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met veel dans of circus. Veel andere workshops zijn, met de hulp van een eigen tolk, ook leuk om te doen en goed te volgen. Bespreek met onze Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek Chantal Hompe de mogelijkheden om door ons een gebarentolk in te zetten bij een voorstelling waar een groep slechthorenden naartoe wil. 

 

Relax-performances

Wil je graag naar het theater gaan maar vindt jouw kind het al snel te druk of heeft het moeite met het verwerken van veel prikkels? Kom naar de aangepaste voorstellingen, de relax-performances. Lichteffecten, stroboscooplicht, geluiden of knallen zijn verzacht of eruit gehaald. Ook wordt het zaallicht een beetje aangelaten, zodat het niet helemaal donker is. Als een kind tijdens de voorstelling de zaal wil verlaten is dat geen probleem. Deze voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D.

 

Prikkelarme zones

Rustige plekken waar je kind zich even kan terugtrekken uit alle drukte, wanneer hij of zij overgevoelig is voor een grote hoeveelheid prikkels? Dat kan! Bij elke editie word er gekeken waar deze zones worden gecreëerd. Hou onze website dus goed in de gaten voor de laatste updates en en nieuws.

 

Fotoboekje van locatie ter voorbereiding

Is het voor jou belangrijk om te weten wat je kunt verwachten?

Er zijn speciale fotoboekjes met foto’s van de locatie, kassa, garderobe en zaal, zodat je je bezoek goed kunt voorbereiden. Deze locaties hebben al een fotoboekje:

Bekijk ook samen het filmpje 'Welkom in het theater' van Kunstgebouw of voor de hele kleintjes 'Theater kijken, zo doe je dat' van jeugdtheatervoorziening Het Laagland. Zo leer je op een speelse manier alles over de gedragsregels in het theater.

 

Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek

Voor vragen, advies op maat, het delen van je goede ideeën en specifieke wensen met betrekking tot toegankelijkheid, kun je contact opnemen met onze Coördinator Bijzonder Gewenst Publiek Chantal Hompe.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering

Meld je aan

En ontvang als eerste het programma van de komende editie.