We willen natuurlijk dat alle kinderen mee kunnen doen aan de Betovering, dus ook kinderen waarbij bewegen, horen of zien minder vanzelfsprekend is.

 

Slechthorenden en doven adviseren we om vooral ook even bij het programma op de website te kijken naar de 'No Dutch Required' voorstellingen. Dit zijn voorstellingen die visueel leuk zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met veel dans of circus. Een workshop is, met de hulp van een tolk, ook vaak leuk om te doen en goed te volgen.

 

Van onderstaande locaties weten we dat ze aanpassingen hebben voor mensen met een beperking. Mocht je gebruik willen maken van speciale voorzieningen, denk hierbij aan ringleiding, speciale zitplaatsen en dergelijke, dan dien je dit bij reservering aan te geven. Het is belangrijk dat er vermeld wordt of er een begeleider mee gaat naar de voorstelling. Bij sommige locaties krijgt de begeleider gratis toegang en moet er dus een extra stoel gereserveerd worden.

Deze locatie heeft speciale ingangen voor mindervaliden. Voor slechtzienden/blinden zijn er reliëftegels aangebracht om de navigatie door het gebouw te vergemakkelijken. Het Atrium Den Haag is direct toegankelijk met de lift vanuit de parkeergarage.
Er is een aangepast toilet aanwezig en voor mindervaliden is er een aparte ingang met brede deuren indien nodig.
Deze locatie is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lift aanwezig (deze gaat tot de 1e verdieping) en een aangepast toilet. Aan de straat zijn enkele parkeerplaatsen voor mindervaliden.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn automatische deuren en er is een parkeerplaats voor mindervaliden.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers er is echter geen aangepast toilet aanwezig.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn brede deuren die automatisch werken, er is een oprijlaan en een aangepast toilet. Helaas is parkeren voor de deur niet mogelijk en er zijn geen speciale zitplaatsen voor rolstoelgebruikers.
Er is een aangepast toilet aanwezig en de deuren van de ingang zijn extra breed om doorgang met een rolstoel te vergemakkelijken.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn automatische deuren, een aangepast toilet en er is een parkeerplaats voor mindervaliden.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers mits er duwbegeleiding is of het een motorische rolstoel betreft ivm een helling. Verder is er een aangepast toilet aanwezig.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn brede deuren, een aangepast toilet, speciale zitplaatsen voor rolstoelgebruikers en er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden.
Deze locatie is toegankelijk voor mindervaliden. De bibliotheek bevindt zich geheel op de begane grond en heeft een aangepast toilet.
Deze locatie beschikt over brede deuren en een aangepast toilet.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft een aangepast toilet.
Na de entree is er een trapje. Deze locatie is daarom helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  After the entrance you'll find stairs. This location is therefore not accessible for users of wheelchairs.
Deze locatie heeft speciale ramps voor rolstoelgebruikers en een lift.  Ook is er een aangepast toilet en er kunnen stoelen worden weggehaald om rolstoelgebruikers te kunnen voorzien van een zitplaats.
Bij de entree is een trapje. Deze locatie is daarom helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. At the entrance you'll find stairs. This location is therefore not accessible for users of wheelchairs.
Filmhuis Den Haag beschikt over een lift en (aangepaste) toiletten. Onze zalen zijn bereikbaar en toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of bezoekers die gebruikmaken van een rollator.
Deze locatie is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers (geen drempels). Er zijn een lift en een aangepast toilet aanwezig. Ook mag er per rolstoel één duwbegeleider gratis mee.
Deze locatie heeft een aparte ingang voor rolstoelgebruikers. Er is een lift aanwezig en het is mogelijk om een rolstoel te lenen van het museum.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een lift aanwezig en een aangepast toilet.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen die gebruik maken van een hulphond en slechthorenden. Zie voor de uitgebreide informatie de website: https://www.hnt.nl/uw_bezoek/Kaartverkoop/
Deze locatie beschikt over een ramp waar mindervaliden gebruik van kunnen maken. Ook is er een lift en is er een aangepast toilet aanwezig.
Er zijn een lift en een aangepast toilet aanwezig. Ook is er een mogelijkheid om op de eerste rij stoelen weg te halen voor rolstoelgebruikers.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de Foyer bevindt zich een toilet voor mindervaliden. Bent u gebonden aan een elektrische rolstoel? In verband met de afmetingen van de lift in het historisch gebouw van het Mauritshuis kunnen niet alle elektrische rolstoelen van deze lift gebruik maken. Is uw elektrische rolstoel breder dan 78 cm of langer dan 150 cm? Dan past uw rolstoel helaas niet in deze lift. Uiteraard kunt u in dit geval een gewone rolstoel bij ons reserveren. Rolstoelbegeleiders hebben gratis toegang. Uiteraard zijn hulphonden welkom.
Deze locatie is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een lift bij de ingang.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn een lift en een aangepast toilet aanwezig.
De Muziekacademie is NIET rolstoel toegankelijk. Er zijn geen invalidentoiletten en overal hoogteverschillen.
Deze locatie heeft een aangepast toilet en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Deze locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig.  Tijdens de Betovering is er voorzien in een prikkelarme ruimte waar kinderen die overgevoelig zijn voor de grote hoeveelheid prikkels, bijvoorbeeld door autisme of AD(H)D, zich even kunnen terugtrekken als ze dat willen. Vraag ernaar bij de festivalbalie. LET OP, De Studio bevindt zich bovenin het gebouw en is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn een aangepast toilet en een lift aanwezig. Voor slechthorenden heeft deze locatie het Phonak TX 300 v systeem. Dit systeem werkt op FM frequentie.  
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn een lift en een aangepast toilet aanwezig. Duwbegeleiding vanuit het theater is mogelijk.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn twee speciale plaatsen voor rolstoelen en er is een aangepast toilet aanwezig.
Deze locatie is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift en een aangepast toilet.
Deze locatie is rolstoel toegankelijk en er is een invalide toilet.