Uitverkocht
Geannuleerd
Leeftijd 2+

BETOVERING BUITEN - Straattheater in de binnenstad

Diverse gezelschappen
Straattheater

Van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 okt is er divers gratis straattheater te vinden in de binnenstad.

 

Alvast een voorproefje:

CirQmatiQ – super 3000

Dagelijks tussen 12u en 16u

 

In 1982 ontwikkelden DDR-ingenieurs een machine die het aanschijn van het Oostblok zou veranderen: De CirQmatiQue Super3000. Een machine die van elk kind het ideale kind maakt. Ouders schuiven hun dierbare mormel, inclusief alle tekorten die elk kind nu eenmaal heeft, in de ene kant van de machine en aan de andere kant komt er een perfect kind uit. Bijziendheid, domheid, stotteren, gebrek aan fantasie, luiheid... geen mankement is niet op te lossen door onze machine. Deze act schminkt kinderen in niet-stereotype dingen zoals eenhoorns, smurfen, slimmeriken,... Verveelde arbeiders onderhouden de ouders tijdens de transformatie van hun kinderen.

 

AVERECHTS

Zondag 15 t/m vrijdag 20 oktober

Dagelijks tussen 12u en 16u

 

's Werelds beste opleiding in 'Activist worden' voor kinderen!

 

De verzetsleden van AVERECHTS geven lessen in 'luid scanderen', 'hoe iets blokkeren', 'zitstaken' en 'zichzelf vastketenen' op uw festival. In het atelier dat ons team meeneemt is alles aanwezig: doeken, verf, zeefdruk, hout, karton,... Eenmaal elk kind zijn geknutseld scandeermateriaal klaar heeft, claimen ze onder begeleiding diverse plekken op straat of het festivalterrein in. Kans op lichte anarchie is niet uitgesloten.

 

NEMO Science Tour

Woensdag 18 t/m zaterdag 21 oktober

Dagelijks 12u, 13u, 14u en 15u

 

NEMO Science Museum, hét wetenschapsmuseum uit Amsterdam, viert dit najaar het 100-jarig bestaan met een groot jubileumprogramma. Met als thema Nederland Nieuwgierig brengt NEMO zowel binnen als buiten de museummuren een ode aan de nieuwsgierigheid en roept op tot het stellen van vragen. Een van de onderdelen van het feestelijke programma is de NEMO Science Tour. Met een verrassende en interactieve Science Show reist NEMO dit najaar door heel Nederland. In deze voorstelling van ongeveer 15 minuten wordt het publiek meegenomen langs een aantal wetenschappelijke experimenten. Spectaculaire proeven die jong én oud verwonderen, uitdagen om mee te doen en vooral: nieuwsgierig maken!

 

BankContact

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 oktober

Dagelijks tussen 12u en 16u

 

2 kinderen dragen samen een bankje.

Ze stappen de openbare ruimte in.

“Hallo, wij zijn van BankContact.

We hebben een bankje en tijd. Wil jij even zitten?”

 

10 duo’s (20 kinderen) trekken samen de stad in met een bankje onder hun arm. Onderweg nodigen ze toevallige voorbijgangers uit om samen een bankje te bouwen en er op te zitten. Er ontstaat een gesprek. “We luisteren, we geven aandacht, we zijn aanwezig.” Op het einde van elke ontmoeting nodigen we die persoon uit om naar het slotmoment te komen later die dag. Na elke ontmoeting nemen we ons bankje terug onder de arm en gaan opnieuw op stap. Zo verspreiden ze zich doorheen de stad op zoek naar verbinding, naar verstilling.

Op het einde van de performance komt iedereen samen op het afgesproken punt: de bankdragers en de bankzitters. Toevallige omstaanders zijn ook welkom. Met alle banken vormen we een grote tafel waaraan we samen plaatsnemen. Met woorden, muziek en een glas toosten we op de schoonheid van de kleine ontmoetingen en het leven.

 

 

Meer informatie en exacte locatie volgt!

Betovering

Kaarten
Datum
Tijd
za 14 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
zo 15 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
ma 16 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
di 17 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
wo 18 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
do 19 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
vr 20 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd
za 21 okt
12:00 - 16:00u
Uitverkocht
Geannuleerd

Meer bij Betovering

scroll links en rechts

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

Ja, ik meld mij aan