Sold out
Cancelled
Age 7+
€ 11,00

De Tantes

De Toneelmakerij
Theater

Resprise van de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.  


Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

 

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

 

In de Pers: 

“Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” Krekeljury 2015
“Deze voorstelling maakt je vrolijk!" Jury Zapp Theaterprijs
‘‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!”  Theaterkrant *****
“Tip: ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.” Midas, 9 jaar
“Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.” NRC Handelsblad ****

Bezoek aan een voorstelling is onder begeleiding: kinderen én hun ouders of begeleiders kopen kaartjes.

Venue

Koninklijke Schouwburg

Korte Voorhout 3, Den Haag
Deze locatie is rolstoelvriendelijk.
Deze locatie heeft technische aanpassingen voor doven en slechthorenden.
Deze locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen die gebruik maken van een hulphond en slechthorenden. Zie voor meer informatie de website: https://www.hnt.nl/pQZowIl/je-bezoek/toegankelijkheid?
Tickets
https://www.hnt.nl/betovering of 088-3565356
Date
Time
Tue 20 Oct
15:00 - 16:20h
Sold out
Cancelled
Tue 20 Oct
19:30 - 20:50h
Sold out
Cancelled