Sold out
Cancelled
Age 4 t/m 12 years
gratis

Culturele Spelen - Verdwijnkast

Maas theater en dans
Workshop process - presentation
 

Maas theater en dans
Culturele Spelen: De verdwijnkast


Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel, een kast waar ik een tijdje in kan gaan zitten of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Naar een nieuwe wereld met vuur en speciale krachten, waar ik een held ben zonder iets te hoeven doen. Ik heb geen zin in een selfie. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

 

Tijdens de workshops op Haagse basisscholen brengt Maas theater en dans met de leerlingen een ode aan het anoniem zijn. Samen met een spoken word artiest schrijven we gedichten over momenten dat we er niet wilden zijn, over verlegen momenten, over momenten van schaamte, schaamte voor je fiets of je vader of je zusje. Met een beeldend kunstenaar verstoppen we ons achter maskers, met een danseres zetten we het kleine in de spotlight en met een goochelaar leren de leerlingen 'echt' verdwijnen. Gaan we ze ooit nog terug zien?  

 

Gelukkig wel! Tijdens festival De Betovering in het Zuiderstrandtheater op een reuze groot podium komen we tevoorschijn uit een verdwijn- en verschijn kast. Met maskers, zelfgeschreven teksten, dans, goocheltrucs en alles wat er tijdens de workshop is uitgevonden brengen we een ode aan het verdwijnen, een ode aan iedereen die er wel eens eventjes niet wil zijn. Dit project is onderdeel van de Culturele Spelen. De laatste schooldag voor de herfstvakantie wijden veel Haagse basisscholen aan cultuur op een feestelijke manier. Op deze dag maken kinderen kennis met kunstvormen en ontdekken ze wat ze zélf leuk vinden. Daar kunnen ze dan ook in hun vrijetijd mee aan de slag. De Culturele Spelen staan in het teken van Vrijheid. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid om zelf te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te spelen en dus ook de vrijheid om te verdwijnen. We laten onszelf zien zonder onszelf te laten zien. Maas theater en dans geeft aan iedereen de vrijheid om zo vaak als je wilt te verdwijnen.

Iedereen die benieuwd is naar wat de kinderen gemaakt hebben is welkom bij de presentatie. De toegang is gratis, maar wel graag reserveren via de website of kassa.