Álle kinderen zijn welkom bij de Betovering want we willen dat iedereen mee kan doen. Heb je een kind dat een auditieve, visuele of een andere beperking heeft? Of misschien een kind dat moeite heeft met het verwerken van veel prikkels? Bekijk hieronder wat we al doen om iedereen zich welkom te laten voelen. 

 

Wat zouden we nog meer kunnen doen? Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog toegankelijker festival!

 

Toegankelijkheid van de locaties

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een beperking. Bij ieder programmaonderdeel is vermeld welke aanpassingen de locatie biedt, zoals:

  • rolstoeltoiletten
  • reliëftegels
  • wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden

Wanneer je gebruik wil maken van voorzieningen zoals een ringleiding of speciale zitplaats, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

Auditieve beperking

Wanneer het programma online komt (begin september) kun je onder de menuknop Programmaoverzicht de knop “Weinig Woorden” vinden waar de voorstellingen staan die visueel aantrekkelijk zijn en waarin het gesproken woord niet zo belangrijk is, bijvoorbeeld met objecten en projecties, dans of circus. Een workshop is, met de hulp van een tolk, ook vaak leuk om te doen en goed te volgen.  Je kunt altijd met ons de mogelijkheden bespreken om een tolk in de zetten.

 

Prikkelgevoelig

Wil je graag naar het theater maar vindt jouw kind het al snel te druk of heeft het last van te veel prikkels? Kom naar de aangepaste voorstellingen, de relax performances, bereid het bezoek voor met fotoboekjes van de locaties of win vooraf advies op maat in bij team betovering.


Geen verassingen: fotoboekjes en filmpjes 
Hieronder staan links naar speciale fotoboekjes om je bezoek goed voor te bereiden, wanneer het voor het kind belangrijk is om te weten wat je kunt verwachten. Bijvoorbeeld hoe de ingang van het theater er vanuit buiten uitziet, waar je je jas kunt ophangen of naar de wc gaat en hoe de route loopt van de kassa naar de zaal. Deze locaties hebben al een fotoboekje:

Relax performance
Een relaxte uitvoering van een voorstelling in ons programma waarin het zaallicht een klein beetje aanblijft, stroboscoop- en lichteffecten eruit zijn en harde geluiden of knallen worden verzacht. Kinderen mogen te allen tijde de zaal verlaten en een rustig plekje opzoeken, al dan niet met gebruik van de eigen noise-cancelling koptelefoon, die uiteraard ook de zaal in mag. Bij de kassa mag je ook een betovering gehoorbescherming-koptelefoon lenen die geluiden dempt. Deze uitvoeringen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D.

 

Prikkelarme ruimte
Een rustige plek waar je kind zich even kan terugtrekken uit alle drukte, wanneer hij of zij overgevoelig is voor een grote hoeveelheid prikkels. Vraag naar er naar bij binnenkomst wanneer je een relax performance bezoekt.

 

Contact

Voor al je vragen, advies op maat, het delen van je goede ideeën en specifieke wensen kun je contact opnemen met Chantal Hompe.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

 Ja, ik meld mij aan

Je contactgegevens worden niet (aan derden) verspreid. Bekijk ons privacystatement.