Álle kinderen zijn welkom bij de Betovering want we willen dat iedereen mee kan doen. Heb je een kind dat doof of slechtziend is of een andere beperking heeft? Of een kind dat moeite heeft met het verwerken van veel prikkels? Bekijk hieronder wat we al doen om iedereen zich welkom te laten voelen. 

 

Wat zouden we nog meer kunnen doen? Geef je waardering en deel je ideeën en suggesties voor een nog toegankelijker festival!

 

Toegankelijkheid

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een beperking. Bij ieder programmaonderdeel is vermeld welke aanpassingen de locatie biedt, zoals:

 • rolstoeltoiletten
 • reliëftegels
 • wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden

Wanneer je gebruik wil maken van voorzieningen zoals een ringleiding of speciale zitplaats, dan geef je dit bij je reservering aan.

 

Deze workshops gaan op eigen initiatief door:

 • Op vrijdag 23 okt. geeft KOO muziekworkshops voor kinderen met een verstandelijke beperkingJe kunt kiezen uit Djembé, Keyboard/piano of Muziek & spel. De kinderen krijgen de ruimte (en maatwerk) om onder begeleiding van een gesecialiseerd docent het instrument uit te proberen.
 • Het vijfdaagse workshoptraject Dit is mijn Tori van HNTjong is ook toegankelijk voor dove en slechthorende kinderen.
  TIP 2:
  twijfel je of een voorstelling geschikt is voor jouw kind en wil je dit toetsen?  Of wil je een gebarentolk in zetten? Neem dan contact op!
 • Relax-performance films: een voorstelling met kleine aanpassingen. Lichteffecten, stroboscooplicht, geluiden of knallen zijn verzacht of eruit gehaald. Ook wordt het zaallicht een beetje aangelaten, zodat het niet helemaal donker is. Als een kind tijdens de voorstelling de zaal wil verlaten is dat geen probleem. Deze voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen met een bepaalde vorm van autisme of AD(H)D.  6 films in het Filmhuis zijn aangepast naar een relaxte uitvoering. Ga je een relax film kijken in het Filmhuis en heb je moeite met prikkels? Een medewerker kan je indien nodig ter plekke helpen om een rustig plekje te vinden. Een noice-cancelling koptelefoon van thuis mag uiteraard mee. Overzicht van de relax-performances: 
 • ZA 17 okt. Film Buurman & Buurman 3+
 • ZO 18 okt. Film De Elfkins, klein bakfestijn 6+
 • MA 19 okt. Film Ella Bella Bingo 6+
 • WO 21 okt. Film Remi 9+
 • DO 22 okt. Film Sune vs Sune 6+
 • VR 23 okt. Film Draken & Deuntjes 4+

Fotoboekjes en filmpjes ter voorbereiding

Hieronder staan links naar speciale fotoboekjes om je bezoek goed voor te bereiden, wanneer het voor het kind belangrijk is om te weten wat je kunt verwachten. Bijvoorbeeld hoe de ingang van het theater eruit ziet, waar je je jas kunt ophangen en hoe de route is van de kassa naar de zaal. Deze locaties hebben al een fotoboekje:

Bekijk ook samen het filmpje 'Welkom in het theater' van Kunstgebouw of voor de hele kleintjes 'Theater kijken, zo doe je dat' van jeugdtheatervoorziening Het Laagland. Zo leer je op een speelse manier alles over de gedragsregels in het theater.

 

Contact

Voor al je vragen, advies op maat, het delen van je goede ideeën en specifieke wensen kun je contact opnemen met Chantal Hompe.

Blijf op de hoogte!

En meld je aan voor de nieuwsbrief van De Betovering.

 

 Ja, ik meld mij aan

Je contactgegevens worden niet (aan derden) verspreid. Bekijk ons privacystatement.